A Bükk hegység

és az Upponyi-hegység

Közlekedés kerékpárral

A Bükköt és az Upponyi-hegységet majdnem körbe lehet kerekezni. Pár kivétel van, amit érdemes figyelembe venni, mert a rendőrök büntetnek. Kerékpárral nem járható – természetesen – az M3-as és M30-as autópálya, a 3-as főút teljes szakasza, a 25-ös főút Füzesabony-Eger szakasza, a 25-ös főút ózdi bevezető szakasza Bánréve felől, valamint a 26-os főút Miskolc-Kazincbarcika-Sajókaza része. (Itt ellenben Sajószentpétertől-Kazincbarcikáig bicikli út van !)

Kerékpár

A Bükk területén rengeteg biciklis turistaút is van felfestve, ezekről részletesebben a kerékpárutak menüpont alatt. Általában elmondható, hogy még a lezárt utakon is szabad kerékpározni, a földutakon is, viszont a gyalogos turistautakon valamint a lezárt területeken NEM ! Az utakat, földutakat elhagyni TILOS !

Az Upponyi hegységben korlátozásról nem tudok. (A gyalogos turistautakon itt sem szabad kerékpározni.)

Egyéb ideiglenes, vagy végleges korlátozással kapcsolatban keressétek fel a Bükki Nemzeti Park honlapját !

Egyes településeken és települések között bicikliutak is találhatóak. Ezeket a térképeken szürke biciklis jellel jelölik, természetesen az utak mentén felfestés nincs ! Ilyen van például Ózdon, Kazincbarcikán, valamint Sajószentpéter és Kazincbarcika között. Ahol kijelölt bicikli út van, ott a kerékpárosnak KÖTELEZŐ azt használni, a műútra nem hajthat fel !